Onze fanfare bestaat momenteel uit zo’n 47 muzikanten en staat sinds 1 oktober 2020 onder leiding van dirigent Rik Hoekstra. Het jaarlijkse podiumconcert waar de fanfare haar opwachting maakt is het winter/Kerstconcert in november/december of het nieuwjaarsconcert in januari/februari. Op straat blaast de fanfare tijdens o.a. de zomerfeesten en tijdens de binnenkomst van Sinterklaas in Ruinerwold en Koekange. Meerdere malen per jaar begeleidt de fanfare kerkdiensten in verscheidene kerken in de omgeving. Daarnaast maakt ze haar opwachting bij serenades en tal van andere activiteiten.

De fanfare komt uit in de 4e divisie. Het repertoire van de fanfare is veelzijdig: van klassieke tot moderne muziek, van geestelijke tot popmuziek, maar ook de marsen op straat zijn aanwezig. Een muziekcommissie stelt samen met de dirigent het repertoire vast.

Iedereen die een instrument wil spelen is van harte welkom bij onze vereniging. Dat geldt voor zowel nieuwkomers als voor oudgedienden. Om mee te kunnen spelen met de fanfare wordt een B-diploma Hafabra verwacht, of vergelijkbaar niveau door ervaring. Startende muzikanten en kinderen beginnen in eerste instantie bij het BBB-orkest.

Belangstelling? Neem gerust contact met ons op of kom eens kijken op de wekelijkse repetitieavond. Repetitie: (o.l.v. Rik Hoekstra) donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van dorpshuis “De Barg’n” te Berghuizen

ONFK 8 april 2022