De Bergklanken klinken in Rastede

Zaterdag 30 juni is de fanfare van de Christelijke muziekvereniging de Bergklanken uit Ruinerwold afgereisd naar het Duitse Rastede. In Rastede werd afgelopen weekend voor de 63e keer de ‘Internationale Rasteder Musiktage’ gehouden.

Iets van 2700 muzikanten van 60 verenigingen uit 6 verschillende landen hebben aan dit muziekfestival deelgenomen. De Bergklanken heeft deelgenomen aan het concert onderdeel. De uitvoering van de werken Saint Lambert en het Ministerie van Fanfare was goed voor 81,5 punten: ein Goldmedaille, ofwel een eerste prijs. Behalve zelf muziek maken hebben de muzikanten van De Bergklanken genoten van de uitvoeringen van diverse show- en mars groepen en de feestelijke activiteiten op het festival terrein. Tevreden zijn de muzikanten en meegereisde supporters zondag weer naar huis gegaan.